Käyttöympäristö tekstin ja numeerisen tiedon luovaan käsittelyyn

SURVO MM
Etusivu  |  Keskustelu  |  Uutuudet  |  Download  |  Flash

Survon kuvagalleria

Galleriaan on koottu kymmeniä Survolla piirrettyjä kuvia työkaavioineen. Kuvien katselun ohella voi siis tarkastella miten kuvat on saatu aikaan. Mukana on monimutkaisiltakin näyttäviä tuotoksia. Niitä ei kuitenkaan tarvitse pelätä, kuten seuraavassa todetaan:

Survoon kuuluu oma kuvakielensä, jonka perustana ovat pelkistetyt kuvatyypit. Kuvakieli sallii eri kuvatyyppien vapaan yhdistelyn, värityksen ja koristelun. Näin syntyvät hyvinkin monimutkaisilta näyttävät graafiset esitykset. Kun katsoo vain lopullista tulosta, moni pelkää, että tuon täytyy olla vaikeata. On syytä kuitenkin aina uskotella itselleen, ettei ole olemassakaan mitään monimutkaisia asioita. Ne, jotka sellaisilta näyttävät, ovat vain yksinkertaisten asioiden yhdistelmiä. Taito on siinä, että kääntää asiat toisinpäin ja löytää ne yksinkertaiset osaset, joista haluttu kuva tulee koostumaan. Tämän taidon oppimisessa auttavat sekä valmiit mallit että kokeilemisen halu eli harhailu yrityksen ja erehdyksen mutkaisella polulla.

S.Mustonen (1996): Survo ja minä, s. 173

Hakemisto ja kuvasto

Gallerian kuviin voi tutustua vapaassa järjestyksessä. Kuvasivujen linkkejä seuraamalla kiertää lopulta koko gallerian. Tyypeittäin kuvat on järjestetty alla olevaan hakemistoon. Kuviin voi tutustua myös selailemalla kuvastoa, joka sisältää kaikki gallerian kuvat pienoiskoossa. Kuvat ovat samalla linkkejä vastaaville sivuille, joilta selviää miten kuvat on tehty.

Pylväs- ja sektorikuvia

Jatkuvan muuttujan jakaumakuvia

Hajontakuvia

Aikasarjan kuvaajia

Tilastollisiin menetelmiin liittyviä kuvia

Tilastollisia erikoiskuvia

Käyriä ja käyrästöjä

Muita kuvia

Korkeintaan mielikuvitus rajana

Yllä oleva valikoima ei ole missään tapauksessa täydellinen esitys Survon kuvallisista mahdollisuuksista. Peruskuvatyyppejä voi sekoittaa vapaasti, jokaista yksityiskohtaa säätää tarkasti ja kuvia luoda mielivaltaisen monen kuvan yhdistelminä. Niinpä korkeintaan käyttäjän mielikuvitus voi asettaa rajoja sille minkälaisia kuvia Survolla voi piirtää.

Etusivu  |  Keskustelu  |  Uutuudet  |  Download  |  Flash
Copyright © Survo Systems 2001-2008. All rights reserved.
Updated 2008-10-20 by webmaster'at'survo.fi.
Best viewed with any browser.