SURVO MM Help System (web edition)

Töitten hallinta pehmonappien avulla (keskusteleva käyttötapa)

Koemielessä SURVO MM:ään on rakennettu puhtaasti pehmonapeilla
hallittava työtapa. Se on tarkoitettu lähinnä uusille käyttäjille,
jotka eivät hallitse Survon editoriaalista työskentelytapaa.

Suositeltava työjärjestys on seuraavanlainen:

1. Näpäytetään JOBS-nappia ja valitaan avautuvasta napistosta
   kohta NEW (Uuden työn aloitus).
   Näpäyttämällä NEW-nappia saadaan esille pehmonapeista koostuva
   "lomake". Antamalla siinä hakemiston nimi, työn nimi ja työn
   tarkempi kuvaus sekä näpäyttämällä OK-nappia työ tulee
   perustetuksi (uutena toimituskenttänä, jonka alussa on mm. valmiit
   SAVE- ja PRINT-komennot.

Töitten hallinta pehmonappien avulla (jatkoa):

2. Työn tultua perustetuksi voidaan samaan tyyliin jatkaa tallentamalla
   uusi aineisto perustettavaan Survon datatiedostoon (DATA-nappi)
   ja/tai siirtymällä tekemään analyyseja (STAT-nappi).
   Kaikki työvaiheet tallentuvat toimituskenttään peräkkäin Survon
   komentokaavioina ja Survo-komentojen antamina tuloksina. Työ
   (toimituskenttä) talletetaan aina automaattisesti uudelleen jokaisen
   toimenpiteen jälkeen.

3. Työtä ja sen tuloksia voidaan katsella vapaasti selaamalla
   toimituskenttää. Viimeisen toimenpiteen tulokset näkyvät esim.
   seuraavan vaiheen toteuttamisen helpottamiseksi myös erillisessä
   graafisessa ikkunassa.
   Tavoitteena tällä kaikella on se, että aloitteleva käyttäjä saa
   vähitellen tuntumaa Survolle ominaisiin työtapoihin ja "uskaltaa"
   asteettain ryhtyä kirjoittamaan tekstiä kaavioiden ja tulosten
   yhteyteen sekä muuttamaan ja kirjoittamaan omia komentoja mallien
   mukaan.

Töitten hallinta pehmonappien avulla (jatkoa):

4. Työ saadaan tulostetuksi PRINT-napilla. Kun painetaan PRINT-nappia,
   työn tulokset (eli JOB-tyyppinen toimituskenttä) tulostetaan PostScript-
   tiedostoksi, jonka nimi on sama kuin työn nimi (päätteenä .PS) ko. työn
   omaan hakemistoon.
   PRINT-napin painallus tarjoaa myös kolme vaihtoehtoa:
   1. PostScript (tulostus suoraan PostScript-kirjoittimella)
   2. Ghostview  (tulostus Ghostview-ohjelman avulla)
   3. Acrobat    (tulostus Adoben Acrobat Distiller ja Acrobat-ohjelmien avulla)

Tavat 2,3 mahdollistavat tulostuksen muilla kuin PostScript-kirjoittimilla.
   Ghostview- ja Acrobat-ohjelmat eivät kuulu Survoon. Jos siis tapoja 2 ja 3
   halutaan käyttää, on ko. ohjelmat hankittava erikseen.
   Ghostview-ohjelman käyttö edellyttää, että SURVO.APU-tiedostossa kerrotaan
   ko. ohjelman sijainti rivillä, joka on muotoa
   gv_path=C:\GSTOOLS\GSVIEW
   Vastaavasti Acrobat-ohjelma edellyttää riviä, joka on muotoa
   acrobat_path=C:\PROGRA~1\Adobe\Acroba~1.0
   Tapoja 2 ja 3 käytettäessä raportti siirretään lopulta mille tahansa
   Windows-kirjoittimelle ko. ohjelman File-valikosta.

Töitten hallinta pehmonappien avulla (jatkoa):

Pehmonapeilla ohjattavien Survon toimintojen laajuutta ja luonnetta
ei ole lopullisesti päätetty.
Toivomus on, että koekäyttäjät kertoisivat kokemuksistaan ja
ehdottaisivat parannuksia.

M = Lisää tietoja SURVO MM:n erityispiirteistä

More information on Survo from www.survo.fi
Copyright © Survo Systems 2001-2012.
webmaster'at'survo.fi